Vacatures - Vakantieperiode - ZZP 'ers - wat zou de gij dan doen!

https://www.youtube.com/watch?v=z4mBNawElmk

VACATURES / VAKANTIEPERIODE / ZZP'ERS - WAT ZOU DE GIJ DAN DOEN

VAKANTIEPERIODE

Bijna heel Nederland ligt nu plat. Regio Zuid heeft vakantie tot en met 18 augustus, regio Midden tot en met 25 augustus en regio Noord tot en met 1 september, dus het duurt weer even voordat we naar de normale werkdag over gaan. Ik hoop dat iedereen heerlijk geniet van zijn of haar vakantie, want dat heeft iedereen op z'n tijd echt nodig. Ook weer misschien een moment dat je na gaat denken over je huidige baan, waarin je het minder naar je zin hebt, wegens mogelijk de uitdaging. Maar je hebt altijd de keuze om een andere baan te zoeken, die meer bij je past en je meer uitdaging geeft. Daar ga ik niet over! Die keuze ligt bij jou!

En ook niet iedereen die een baan heeft zit dagelijks op LinkedIn. Misschien als ze aan het rondkijken zijn, dan mogelijk iets meer! Dan zien ze ook mogelijk deze blog!
'wat zou de gij dan doen'!

Wat ik zie is heel veel kandidaten die op zoek zijn naar een andere baan, vooral binnen Indeed. Ook kom ik wel eens iemand tegen die werkzaam is bij een mij bekend bedrijf, maar daar ga ik niet over. Die keuze maken ze zelf. Soms zijn ze wel te vinden binnen LinkedIn en soms niet. Een bewuste keuze. Iedereen heeft voorkeur voor een platform. Wat ik wel ervaar is dat de communicatie binnen Indeed wat stroef verloopt, dus dan gaat mijn voorkeur toch uit naar Linkedin. Misschien omdat ik hier al zo vele jaren gebruik van maak. Maar niet iedereen is mij, iedereen maakt zijn of haar eigen keuzes. Wat ik altijd wel waardeer is: geef gewoon even een reactie als die voorgestelde baan niets voor je is, lijkt me weinig moeite! Ook: hoe communicatief ben jij en wat zijn je fatsoensnormen. Dit zowel voor Indeed als LinkedIn!
'wat zou de gij dan doen'

Zelf ga ik nog lang niet met vakantie. Dat klopt ook weer niet, in augustus nog even heerlijk 10 dagen naar Zweden, maar dat is eigenlijk een heerlijk uitje. 500
Een neef en z'n vrouw hebben hier een huis en vlak bij huren wij een huisje. Gaan weer heerlijk de omgeving verkennen en genieten. Ook hier zijn wolven, zoals in Nederland! Zelfs vlak bij ons! Wolven omgeving Leusden.
De echte vakantie is pas half januari, voor een maand naar Thailand - rondreis!
Maar dan ben ik ook gewoon bereikbaar via email: info@jobcosupport.nl en ook weer helemaal up-to-date bij terugkomst en dat is gewoon prettig!
'wat zou de gij dan doen'!

ZZP'ERS

Wat ik zie in mijn netwerk is dat er dagelijks zzp'ers bij komen. Herken ik best, daar ook ik een zelfstandige ben als eigenaar van Jobco Support. Wel het gegeven dat ze regelmatig aan me vragen of een van de vacatures die ik heb ook door een zelfstandige ingevuld kan worden. Helaas: alle vacatures die ik heb zijn voor dienstverband bij de desbetreffende werkgevers en zij willen deze gewoon invullen door een nieuwe collega, die bij hen in dienst treedt. Een zzp' er wordt meestal ingehuurd. voor korte projecten. Ook had ik een aantal maanden geleden een kandidaat die gereageerd had op een voor hem niet passende vacature. Ik zag vandaag dat hij voor zichzelf is begonnen. Derhalve heb ik hem verwijderd uit mijn bestand van serieuze kandidaten, die op zoek zijn naar een andere baan. Iedereen krijgt 1x per 2 maanden een bericht of ze nog beschikbaar zijn, dit wegens de AVG. Ben jij voor jezelf begonnen of heb je een andere baan, laat dat dan gewoon even weten. Of is dat mogelijk te veel moeite?

Ook al de personen die gestart zijn als coach, burn-out coach en noem maar op. Te veel om op te noemen. Ook hen wens ik heel veel succes. En let er nog even op dat je gecertificeerd bent bij de Noloc of een soortgelijke organisatie. Zelf ben ik hier per januari 2024 gestopt, mijn focus ligt op Werving & Selectie, maar dit was ook altijd leuk!
'wat zou de gij dan doen'.

VACATURES

Die zijn er meer dan voldoende lijkt mij. Gewoon even kijken! Of misschien kost je dit wel te veel moeite en ben jij in afwachting van reacties van recruiters. Het lijkt me goed om zelf een bewuste keuze te maken.

VACATURES

Staat hier nu voor jou een andere passende vacature bij, dan zie ik je reactie graag tegemoet. Ook weet ik dat velen die op zoek zijn naar een andere baan, een aantal opties hebben en gesolliciteerd hebben op meerdere vacatures. Wees daar dan gewoon eerlijk over.
Maar ook: sommige werkgevers zijn daar momenteel ook niet altijd eerlijk over en laten de vacatures die ze hebben nog gewoon op hun website staan, terwijl deze is ingevuld. Op het moment dat ik daar meer achtergrond info over heb, plaats ik die vacatures ook weer on hold. Lijkt met niet goed voor kandidaten en werkgevers zelf.

'wat zou de gij dan doen'.

Een pracht nummer van Gerard van Maasakkers over Kamp Vught, wat ook weer te relateren is aan Kamp Amersfoort, waar mijn man als onderzoeker werkzaam is. Kamp Amersfoort Ook beslist de moeite waard voor een bezoek in de vakantie of weekend. Gewoon even kijken naar de openingstijden. En beslist de moeite waard!

Nogmaals een fijne vakantie! Vandaag hier in Nederland weer regen en te hopen daarna weer zonneschijn!

 

 

Bekijk onze vacatures
Algemeen, Vacatures
Het laatste nieuws in je mail?
Vul hieronder je e-mailadres in om je aan te melden voor onze nieuwsbrieven.
Inloggen

Inloggen

Jobco Support gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.